Bakırköy Belediyesi, ‘skandal’ niteliğinde bir açılışa imza attı.

Belediye Başkanı Kerimoğlu, eski Başkan A. Ünal Erzen tarafından görevinin bitimine 8 gün kala nikah salonu olarak açılışını yaptığı binayı, aradan geçen 2.5 yılda işlevsiz bıraktıktan sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü’nünde öğretmenevi olarak tekrar hizmete almak istedi. Ancak Bakırköy Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenevlerinin kendi onayları olmadan açılamayacağı uyarısında (!) bulununca, tabelayı değiştirerek "Milli Mücadele Eğitimciler Lokali" olarak isim değişikliğine gidildi.

Bu duruma hem CHP, hem de AKP’lilerden yoğun eleştiri geldi.

2014’TE NİKÂH SALONU OLARAK AÇILDI!

2014 Yerel Seçimleri ’ne 8 gün kala dönemin Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve yönetimi tarafından projelendirilerek Ataköy’de açılışı yapılan nikah sarayı, işlevsiz geçen 2.5 yılın ardından konsept değiştirerek, şimdiki Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından “Milli Mücadele Eğitimciler Lokali, Tarık Akan Kültür Merkezi, Yaşar Kemal Kütüphanesi ve Etüt Merkezi” olarak yeniden hizmete alındı.

5 bin 500 metrekare alan üzerine bin 300 metrekare kapalı alanı bulunan, iki adet gelin odası, 100 kişilik kafeterya ve büfe şeklinde dizayn edilen, engelli rampalarının yanı sıra engelli otoparkı da olan nikah salonunun açılışında konuşan Bakırköy eski Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, yerel seçimlere 8 gün varken salonun yönetim şekline dair kendilerinin bir işlem yapmasının etik olmayacağını, bunu yeni gelecek yönetimin belirleyeceğini söylemişti. 

12 KASIM’DA ÖĞRETMEN EVİ TABELASIYLA AÇILIŞ PROVASI YAPILDI!

Bir süre önce Leyla Gencer Opera Salonu’nda CHP’li örgüt üyeleriyle düzenlediği toplantıda Bakırköy’de yaptığı ve yapacağı projeleri anlatan Başkan Kerimoğlu, bu kapsamda prova açılışını yaptıkları öğretmenevinin görsellerini hazırladıkları tanıtım videosuyla katılımcılara göstermişti.

Temel Atma Töreni'ni için Bakırköy'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve genel merkez yöneticilerine izletilen video ve sunumunda da, Başkan Kerimoğlu, ısrarla lokali 'Öğretmen Evi' olarak anlattı. 

24 KASIM’DA EĞİTİMCİLER LOKALİ OLARAK AÇILDI!

24 Kasım’da yönetmeliğe uyulmadığı için öğretmenevi olarak açılmayan salon, Eğitimciler Lokal’i olarak hizmete alındı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi ve hiç bu kadar kötü bir yönetimin iktidar olmadığını söyledi. Bakırköylü vatandaşlardan aldığı istek ve talep üzerine böyle bir yer açtığını belirten Kerimoğlu, daha önce öğretmenevi olarak planlama yapmış olmalarına karşılık, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün genelge ve yönetmeliğine aykırı bulunduğu için adını ‘Eğitimciler Lokali’ olarak değiştirdiklerini söyledi.

Eğitimciler Lokali’nin açılışına İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, CHP İlçe Başkanı Celal Sevinç, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, bazı STK başkan ve temsilcileri, muhtarlar ve ilçe halkı katıldı.

Açılışta Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İlçe Kaymakamı Adem Öztürk ve İlçe Başkanı Celal Sevinç, sırasıyla konuşma yaparken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın’ın söz almaması dikkat çekti.

YÖNETMELİK NE DİYOR?

Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetmeliği’ne göre öğretmenevi veya öğretmen lokali; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi, valiliğin uygun görüşü ve Bakanlık onayı ile açılabiliyor. Kurumlarda üretilen her türlü mal ve hizmetin fiyatı; verilen mal ve hizmetin maliyeti ise kalitesi ve piyasa şartları esas alınarak fiyat tespit komisyonu tarafından belirleniyor.

BAKIRKÖYLÜLER HEM ÖFKELİ, HEM ENDİŞELİ!

Önceki gün “Eğitimciler Lokali” olarak açılan mekan hakkında endişelerini dile getiren Bakırköylüler, lokalin işletmesinin kişi veya belediye dışında bir şirkete verilmesinden yana korkuları olduğunu söylediler. Ayrıca Bakırköy Belediyesi yöneticilerinin öğretmenevi ve lokali açmayla ilgili mevzuatı bilmemesine de anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, “Belediyenin Hukuk Müdürlüğü, Başkanımızın Hukuk Danışmanları ve sayısı 20’ye yakın başkan danışmanı ne iş yapar?” diye sordu.

Selvi Sarıtaç