BEYCİLER VE ÇAYIRDERELİ ÇİFTÇİLERE TOHUMLUK ARPA DESTEĞİ

Çiftçiye Tohum Desteği projesi kapsamında 2022 yılında yerel üreticilere yaklaşık 25 milyon TL destek verecek olan Silivri Belediyesi, bu çalışmalarından bir tanesi olan yerli, milli ve sertifikalı tohumluk arpaların dağıtımına devam ediyor. Silivri Belediyesi tarafından Beyciler ve Çayırdere mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni ile 135 üreticiye 450 bin TL değerindeki 27 ton tohumluk arpa dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 1.350 dönüm araziye ekim yapabilecek. Silivri Belediyesinin kendi arazilerinde yetiştirdiği tohumluk arpaları davul zurna eşliğinde teslim alan çiftçiler, destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve ekibine teşekkür etti. Silivri Belediyesi bu yıl yaptığı tohumluk arpa dağıtımları ile üreticilere doğrudan 8 milyon TL destek vermiş oluyor.

ÇİFTÇİ KARADENİZ: “BAŞKANIMIZ BİZDEN DESTEĞİNİ ESİRGEMİYOR”

Beyciler Mahallesi’ndeki törende konuşan Çiftçi Hayrettin Karadeniz, “Başkanımız Volkan Yılmaz; saman, mısır silajı, tohumluk arpa ve ayçiçek yağı gibi yaptığı birçok hizmetle desteğini bizden esirgemiyor. Sayesinde kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Bu hizmetlerden dolayı Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ÇİFTÇİ ÖZTÜRK: “BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Çayırdere Mahallesi’ndeki törende konuşan Çiftçi Mehmet Öztürk, “Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a köyümüze yapmış olduğu hizmetler ve üreticilerimize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

KÖSE: “BAŞKAN YILMAZ TALEPLERİMİZİ GERİ ÇEVİRMİYOR”

Beyciler’deki törende konuşan Beyciler Mahallesi Muhtarı Yaşar Köse, “Başkanımız Volkan Yılmaz, göreve geldiği günden beri köylerimize ve çiftçilerimize yoğun bir destek veriyor. Kapısını ne zaman çalsak taleplerimizi geri çevirmiyor. Geçtiğimiz yıl ektiğimiz tohumluk arpalardan çok iyi verim aldık. Bu yıl da aynı verimi alacağımızı düşünüyorum. Vatandaşlarım ve çiftçilerim adına kendisine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

BİLGİÇ: “BAŞKANIMIZ ÜRETİCİLERİMİZE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR”

Çayırdere Mahalle Muhtarı Doğan Bilgiç törende yaptığı konuşmada, “Başkanımız Volkan Yılmaz, Silivri’nin merkezinden en uzak mahallelerine kadar üreticilerimize desteğini devam ettiriyor. Çiftçilerimize saman dağıtımından tarlalarına gübre serpilmesine kadar çok önemli hizmetler yapıyor. Bu nedenle kendisine ve Silivri Belediyesine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: “ÜRETİCİLERİMİZE 25 MİLYON TL DESTEK VERECEĞİZ”

Dağıtım törenlerinde konuşan ve Silivri Belediyesinin tarımsal faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Biz her fırsatta Türkiye’nin en verimli topraklarının üzerinde olduğumuzu söylüyoruz. Ancak göreve geldiğimizde gördük ki; üreticilerimiz bıkmış, usanmış bir haldeydi. Moral ve motivasyonları düşmüştü. Çiftçilerimizin yeniden yüzünü toprağa dönmesi adına ‘Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz’ sloganıyla 300 dönümde tarımsal faaliyetlere başladık. Şu an üretimde 3 bin 600 dönüme ulaşmış durumdayız. Alın terimizle ve emeğimizle elde ettiğimiz ürünleri siz değerli üreticilerimizle paylaşıyoruz. Biz 2019 yılında tohumluk arpa dağıtırken bizimle dalga geçenler oldu. Nerede o arkadaşlar şimdi biliyor musunuz? Bizim yaptığımız projelerin aynısını yapmakla meşguller. Biz hiçbir söylenene kulak asmadan, yüksek motivasyonla tarımsal üretime devam ediyoruz. Bu yıl 100 bin balya samanı Silivri’deki çiftçilerimizle paylaştık. Bu yıl yaklaşık 400 ton tohumluk arpa dağıtıyoruz. Üstelik bu tohumluk arpaları systiva ile ilaçladık. Bu sayede sizi kök boğaz ilacı atma maliyetinden de kurtarmış oluyoruz. Çiftçilerimize 500 ton mısır silajı hediye ettik. Geçtiğimiz yıl 50 bin litre ayçiçek yağını 5 kiloluk dilimler halinde 10 bin ailemize dağıtmıştık. Bu yıl ise üreteceğimiz 100 bin litre ayçiçek yağını, 20 bin ailemizin sofrasına ulaştıracağız. İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol çerçevesinde bütün hayvanların aşı ücretlerini biz ödüyoruz. Silivri Belediyesi olarak bir katı gübre serpme makinesi satın aldık. Çiftçilerimiz bizi aradığında kepçemizle, kamyonumuzla gidip ahırlarından gübrelerini alıyoruz. Eğer tarlalarına taban gübresi olarak kullanmak istiyorlarsa da serpme makinemizle mercimek tanesi kadar parçaladığımız gübreleri eşit miktarda, homojen bir şekilde tarlalarına dağıtıyoruz. Bununla ilgili çiftçilerimizden tek kuruş ücret almıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 100. Yıl dönümünü kutlayacağımız 2023 yılında, 2023 paket yerli ve milli ayçiçek tohumunu üreticilerimizle paylaşacağız. Bu tohumlarla Silivri’de 45 bin dönüm arazi yerli ve milli ayçiçek tohumlarıyla buluşacak. Desteğimizin ekonomik değeri ise yaklaşık 8 milyon TL. Bu yıl üreticilerimize doğrudan vereceğimiz desteğin maddi karşılığı ise yaklaşık 25 milyon TL olacak. Yeter ki siz ekin, biçin; biz tarım demeye, üretmeye ve üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.” dedi. 

“İBB HAYVANCILARIMIZI CEZALANDIRIYOR”

Silivri Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı yanına bir mezbaha yapılması gerektiği konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yaptığı çağrıyı yineleyen Başkan Volkan Yılmaz, “Verdiğimiz sözü tutarak çok kısa bir sürede İstanbul’daki ilk ve tek Canlı Hayvan Pazarını yaptık. Pazartesi günü burada üretici ile tüketici bir araya geliyor. Aradaki kötü niyetli aracılar aradan çıkıyor ve üreticilerimiz hayvanını direkt olarak satabiliyor. Ancak hangi hayvancıyla konuşsam bana burada bir mezbaha olmaması nedeniyle hayvanlarını pazara götürmediğini söylüyor. Alıcılar ise ‘Hayvanı alıp kesmek için Esenyurt’a götürüyorsam oradan bir hayvan almamın hiçbir mantığı yok. Burada bir mezbaha olsa, ben hayvanı alıp kesip işletmeme götürsem harikulade olur’ diyorlar. Şimdi aranızda ‘Başkanım Canlı Hayvan Pazarını yaptınız, mezbahayı da yapıverin’ diyenler olabilir ancak biz mezbaha yapamıyoruz. Niye? Çünkü mezbaha yapma işi İBB’nin görev, yetki ve sorumluluğunda. Tıpkı itfaiye, İETT ve Mezarlıklar Müdürlüğü gibi. Ben MHP Grup Başkanvekili olduğum İBB meclisinde ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na defaten şunu söylüyorum; çiftçi, hayvancı ve köylü üzerinden siyaset yapılmaz. Gelin, bizim yaptığımız Canlı Hayvan Pazarının hemen yanı başında bulunan araziyi size tahsis edelim ve buraya bir mezbaha yapın. Mezbaha olmadığı için hayvanını 5 bin TL ucuza satmak zorunda kalan hayvancılarımız rahat etsin. Bu talebimize ne yapalım ne de yapmayalım diyorlar. İBB olarak siz devasa bütçenizde buna yer ayıramıyorsanız bir imza ile yetkiyi Silivri Belediyesine devredin ben yapayım diyorum; ona da cevap vermiyorlar. Silivrili hayvancılarımıza bir mezbahayı çok mu görüyorsunuz? Niye üreticilerimizi görmezden geliyorsunuz? İBB o devasa bütçesine rağmen burada mezbahayı neden yapmaz ya da yaptırmaz? Burada cezalandıran kim oluyor? Tabii ki hayvanını ucuza satmaya mahkûm edilen hayvancılarımız oluyor. Ama siz hiç merak etmeyin; ben bu işin peşini bırakmayacağım. Eninde sonunda o mezbaha Silivri’ye yapılacak.” ifadelerini kullandı.

“İSKİ ARTIK KÖYLÜNÜN İŞİNİ ZORLAŞTIRMAYI BIRAKSIN”

Kırsal Mahalle Yasası’nın köylere getirdiği avantajlara rağmen İSKİ’nin çeşitli nedenlerle köylere pahalı su faturaları göndermesi konusuna da değinen Başkan Yılmaz, “Biz 2019 yılının Kasım ayında İBB’ye bir teklif verdik. Silivri’nin, Çatalca’nın, Şile’nin köylerinde çiftçilik yapan köylülere verdiğiniz su ile Bakırköy’de, Beşiktaş’ta, Etiler’de yüzme havuzunu dolduran suyu aynı fiyatta veremezsiniz dedik. Öncesinde köylerimize su 4’te 1 fiyatına ucuza veriliyordu ve bu 5 yıllık süreler ile uzatılıyordu. Mecliste teklifimiz oy birliği ile kabul edilmesine rağmen İBB Başkanı İmamoğlu ‘Meclis üyelerine zimmet çıkar, bu su faturalarını Sayıştay müfettişleri rücu ettirir’ diyerek meclise iade etti. Biz; yapmayın, etmeyin buradan kimseye zimmet çıkmaz, İSKİ tarımı destekliyorum diyerek dilediği tarifeyi belirleyebilir, köylüye suyu bedava bile verebilir dedik. Ancak onlar bu konuyu TBMM’ye götürmemizi, orada bir yasa değişikliği olması durumunda suyu ucuza verebileceklerini söylediler. 2 yıl boyunca çok uğraştık. Sonunda MHP ve AK Parti’nin kabul, HDP, İyi Parti ve CHP’nin ret oylarıyla Kırsal Mahalle Yasası meclisten geçti. Hükümetimiz ve MHP milletvekillerinin yaptığı çalışmalarla kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımıza önemli ayrıcalıklar tanındı. Yasaya göre su artık merkezdekinin 4’te 1 fiyatına köylerimize veriliyor. Vatandaşlarımız emlak vergisi ve çöp vergisinden muaf oldu. Bir diğer avantaj ise yapılan ev ya da binalardan Silivri Belediyesi olarak hafriyat harcı, iskân harcı ve ruhsat harcı almıyoruz. Esnaflarımız da basit usulde defter tutabiliyor. Gerçekten bu konuyla ilgili çok büyük uğraşlar verdik. Ama ben şu an İSKİ’yi anlayamıyorum. Sanki köylerimizden gelen su paralarıyla İSKİ ihya olacak ya da bu para gelmezse İSKİ batacak gibi ısrar ediyorlar. Şimdi de bir ikametgâh şartı getirdiler. Diyelim ki Beyciler’de ve Silivri’de birer eviniz var. İkametgâhınız Silivri’deki evinizde ise Beyciler’deki evinize yüksek su faturaları yollamaya devam ediyorlar. Bu köylüyü niye yoruyorsun kardeşim sen? Bu çiftçiyle niye uğraşıyorsun? İkâmetgah vs. gibi işlerle yokuş yapıp köylüyü canından niye bezdiriyorsun? Merak etmeyin; şimdi bu faturaların da peşine düşeceğiz. İSKİ artık köylünün işini zorlaştırmayı bıraksın. Köylü ile inat etmesin. Hak, hakkaniyet ve hukuk neyi gerektiriyorsa belediye başkanı onu yapmak zorunda. Öyle yağma yok!” dedi.  

“100 YILDIR SÜREN TAPU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Silivri’nin üç mahallesinde yaşanan tapu sorununu en kısa sürede çözeceklerinin altını çizen Başkan Volkan Yılmaz, “Çayırdere, Sayalar ve Danamandıra mahallelerimizde yaklaşık 100 yıldır devam eden bir tapu problemimiz var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız daha önce burada tapu dağıtımı yaptı. Daha sonra muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda bakanlık bu üç mahalledeki tapu problemlerini çözme yetkisini Silivri Belediyesine verdi. Biz 2014 yılı öncesinde içerisine inşa edilmiş bir yapı bulunan arsaların mülkiyet durumunu, kime ait olduğunu muhtarlarımızla birlikte tespit ederek ve kıymet takdirini yaparak satış işlemlerini gerçekleştireceğiz. Çayırdere’de 54 parselimiz var. Şu an kıymet takdirlerini daha önce yapılan satışlarla aynı rakamlara indirmek için bir dizi görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Benim amacım bundan önceki tapularını satın alan vatandaşlarımızla aynı fiyatta, hiçbir artış yapmadan köylüye hakkı olan bu toprakları satmak. Ayrıca sizlerden gelen vadenin 5 yıldan 10 yıla çıkarılması talebini de MHP’li ve AK Partili milletvekillerimizle görüştük. Ekim ayında başlayan yeni yasama yılında bu uygulamanın da hayata geçirileceğini ve vadelerin 10 yıla çıkarılacağını temenni ediyoruz. İnşallah tüm bu süreçleri çok kısa sürede geçerek sizlere tapularınızı dağıtmış olacağız.” diye konuştu.

Törenlere; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.