Ellerinizi Milli Ekonomi Modeli’mizden çekin !

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) son günlerde Cumhur İttifakı’ndan gelen ‘Milli Ekonomi Modeli’ söylemlerine tepki gösterdi.

Basın toplantısı düzenleyen BTP Sözcüsü Emre Polat, “Ellerinizi Milli Ekonomi Modeli’mizden çekin! Çaldırmayacağız” dedi.

"Son bir haftadır Cumhur ittifakı cephesinde merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş hocamızın kaleme aldığı ve dünyanın yarısının uygulamaya koyduğu Milli Ekonomi Modeli’ne karşı yoğun bir ilgi var! Ama maalesef bu ilgi, modeli okuyup uygulamaya koyarak ülkeyi girdiği çıkmazdan kurtarmaktan çok, intihal yoluyla aşırmaya dönük.” İfadelerini kullanan Polat açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Hem Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın danışmanları hem de Sayın Devlet Bahçeli beyin yardımcılarının modelimizi alıp kullanmayı değil, ucuz bir şekilde aşırmayı tercih etmeleri ülke adına oldukça üzücü. Önce Sayın Cumhurbaşkanının eline bir model tutuşturdular ve adına Türkiye Ekonomi Modeli dediler. Buraya kadar hiçbir sorun yok. Ama gelin görün ki, bu kitapçıkta yazı fontundan, kapak mizanpajına ve rengine kadar Milli Ekonomi Modeli’ni taklit etmişler. O danışmanların da, baş ekonomi danışmanlarının da Milli Ekonomi Modeli ile yatıp kalktığını çok iyi biliyoruz. Ama sayın cumhurbaşkanının eline Milli Ekonomi Modeli’nin çakmasını tutuşturmak olmamış, yakışmamış. Yazı fontunu, başlığını, rengini, içeriğini ne kadar kopyalarsanız kopyalayın ruhuna çok uzak olduğunuz için siz de hep eğreti duracaktır.

MHP’li Yönter’e 5 maddelik hatırlatma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan saygısızlığın aynısının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de yapıldığını belirten BTP Sözcüsü Emre Polat, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter başkanlığında bir heyetin Ataşehir’de biraraya gelip Milli Ekonomi Modeli hazırlama faaliyetine dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı;

“Sayın Yönter, şimdi size madde madde anlatayım,

1- Milli Ekonomi Modeli 2005 yılında merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş tarafından kaleme alındı.

2- Beş ayrı ülkede 10’un üzerinde uluslararası kongre ile yüzü aşkın ülkeden yüzlerce ilim adamı tarafından tartışıldı, onaylandı.

3- 2013 yılında Rus Duma’sında Rus vekil, bakan, bürokrat ve akademisyenlerinin ayakta alkışladığı 5 saatlik toplantı ile Rusya’da uygulanmaya başladı.

4- Milli Ekonomi Modeli 2013 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından 2013/56874 marka numarasıyla Prof. Dr. Haydar Baş adına tescillendi.

5- 2014 yılında başta Çin olmak üzere BRICS ülkelerinin tamamı Milli Ekonomi Modeli’ni uygulamaya başladı.”

“Çaldırmaya hiç niyetimiz yok ve çaldırmayacağız”

BTP Sözcüsü Polat bu 5 maddenin ardından Yönter’e şu şekilde seslendi;

“Kusura bakmayın Sayın Yönter, uzun uzun anlattım. Üç toplantı yapmışsınız ama boşuna. Çünkü model yazıldı, tartışıldı, onaylandı, tescillendi ve dünyanın neredeyse yarısı kullanmaya başladı.

Bu arada Haydar Hoca yıllarca haykıra haykıra şunu dedi: Ben bu Modeli ülkem ve milletim için yazdım ama beni dinlemediniz.

Şöyle deseydiniz şeref duyardık: “Merhum Haydar Baş hocanın Milli Ekonomi Modeli ışığında biz de böyle bir çalışma yaptık…”

Çünkü elin Rus’u, Çinlisi, Hintlisi kullanıyor rahatsız olmuyoruz da kendi ülkemizin bir partisinin kullanmasından mı rahatsız olacağız. Asla! Hatta Sayın Devlet Bahçeli Bey başta olmak üzere sizlere Modeli göndermemizin sebebi de istifade etmenizi arzu etmemizdir.

Ama hem tescilli bir markayı isim zikretmeden kullanmanıza, hem de Rus Parlamenter Jirinovski’ye bile “Ne mutlu Türküm diyene” dedirtmiş Haydar hoca gibi bir isme hakkını teslim etmemenize asla müsaade etmeyeceğiz. Hem bizim Milli Ekonomi’den anladığımız ve uygulayacağımız model ile bugün sizlerin icraatlar ile ortaya koyduğunuz çok farklı. Lütfen ellerinizi modelimizin üzerinden çekin.

Haydar Hoca’nın bize emanet ettiği ve tek kurtuluş reçetemizi çaldırmaya hiç niyetimiz yok ve çaldırmayacağız. Haydar hoca bu Modeli bu millet için yazdı ama hayata geçtiğini görmedi. Ama son yıllarda bize hep şunu dedi: Bizim dönemimiz başladı. Ülkemiz, içine düşürüldüğü bu vahim durumdan çakma ve taklit modellerle değil, Milli Ekonomi Modeli’yle çıkacaktır.”