Havacılık aşkıyla geçen 43 yılını anlattı…

Yaklaşık 28 yıl  önce kurulan ve bu gün dünyanın pek çok ülkesindeki hava yollarında temsil gözetim hizmeti veren FLY Service’nin Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sarıgöl, 1970 yılında doğduğunu, havacılık aşkının henüz 10 yaşında dünya turu yapan Boeing 747 tipi uçağın Florya Atatürk Havalimanı’na inişini izlemesiyle başladığını ifade ederek, 43 yıldır da içinde olduğu havacılık sektörüne 1996 yılında kurduğu ve bu gün dünya çapında 32 havalimanında FLY Service ile devam ettiğini belirtti.

FLY Servis olarak ne gibi hizmetler veriyorsunuz diye sorduğumuz Sarıgöl, Türkiye'ye sefer yapan yerli ve yabancı havayollarının ödemelerini yapmak, Finans olarak garantilerini vermek, Türkiye uçuş izinlerinin alınması ile ilgili çalışmaları yapmak, Ulaştıma Bakanlığı ile iletişimi sağlamak, yer hizmetleri sağlayan firmalarla en uygun fiyatlarla anlaşmalarını sağlamak, yakıt ve ikram hizmetleri, ayrıca havalimanlarına has bir uygulama olan slayt’ın slot hizmetlerine aracı olmak gibi tüm işlemlerin şirketleri aracılığı ile tek bir elden yapıldığını ifade etti.

HERGÜN 70 UÇAĞA HİZMET VERİLİYOR

FLY Service’yi kurmadan önce İrlanda, İsveç ve Dubai’de çalıştığını belirten Gökhan Sarıgöl, Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün verdiği C ruhsatı ile Türkiye’de 7 şehirde bulunan ofisleriyle İGA İstanbul Havalimanı’nda her gün 30’un üzerinde, Türkiye genelinde ise yaklaşık 70 uçağa 150 çalışanıyla hizmet verdiklerini aktardı.

Türkiye dışında Kanada’da bir şirketlerinin olduğunu ve orada da aynı şekilde temsil gözetim hizmeti verdiklerini belirten Gökhan Sarıgöl, çalışmalarının hem konsolosluk hem de büyükelçilik boyutunda beğenildiğini ve ilişkilerinin çok iyi olduğunu ifade ederek, tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen covid 19 döneminde ve çok sayıda ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında da başarılı çalışmalarının karşılığını manevi olarak aldıklarını söyleyerek anlattı.

DEPREM FELAKETİNDE YARDIM UÇAKLARININ KOORDİNASYONUNU SAĞLADI

“Fly Service olarak ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ilk gününden itibaren vatandaşlarımıza yardımı görev bildik. Kanada’da yaşayan Türkler tarafından toplanan ve Toronto Elçiliğimiz tarafından Türkiye’ye gönderilmesi sağlanan yardım, Biman Bangladeş Havayolları’nın Boeing 787 tipi uçağı ile getirildi. Tüm ekibimizle birlikte yurtdışından gelen uçakları karşıladık. Depremin ilk günlerinde Afad da dahil olmak üzere 500.000,00 TL nakit yardım yapıp Fly Service ekiplerimizi Adana ve Gaziantep havalimanlarına yardım uçaklarını koordinasyonu için İstanbul’dan ilgili havalimanlarına ulaştırdık ve yaklaşık 60 yardım uçağına hizmet verdik.

Şirketimizin Kanada ofisinden aldığımız bilgi ile orada Türk vatandaşlarımızın katkısıyla toplanan acil yardım malzemelerini Türk Hava Yollarında yer kalmadığı için taşınamadığı bilgisi bana ulaşır ulaşmaz pandemi zamanı birlikte çalışıp Pakistan Havayolları ile Trabzon’a Türk öğrencileri getirdiğimiz, Türkiye Kanada Başkonsolosu Sayın Sinem Mingan hanımefendiyi arayıp yardımcı olmak istediğimizi ilettim kendisi ve Ottava Büyük Elçiliğimiz ve Montreal ICAO Büyük Elçimiz Sayın Suat Beyin yardım ve destekleri ile 3 gün gibi çok kısa bir surede organize olduk. Önce Türkiye temsilciliğini yaptığımız Biman Bangladesh hava yolları ile irtibata geçip kendilerinin Toronto – Dakka uçuşu ile İstanbul indikleri yakıt ikmali uçuşunda bu acil yardım malzemelerini Free Of Charge yöntemiyle taşımalarını rica ettik. Onlarda hemen genel müdürleri ile konuşup gerekli izinleri aldılar, Kanada Konsolosluğumuz, Ottava Büyük Elçiliğimiz ve Montreal ICAO Büyük Elçimiz sayın Suat Beyin yardımları ile bir gün içerisinde Kanada sivil havacılık otoritesinden gerekli izinleri alıp 4 saat içerisinde Biman Bangladesh Havayolları uçağına başarılı şekilde yükledik. İstanbul Havalimanına inişini sağlayarak  acil yardım malzemelerini başarılı şekilde  Afad Istanbul Hava Limanı ekibine teslim ettik. Torontoda Türk Konsolosluğu verdiğimiz destekten dolayı bize teşekkür etti. Bende buradan bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum”

İSTİKLAL MADALYASINI GURURLA TAŞIYORUM

Çeşme'nin Yunan işgalinden kurtuluşunda önemli bir görev üstlenerek Albay rütbesine kadar çıkarak komutanlık yapan dedesi Şevket Sarıgöl’ün İstiklal Madalyası’nın bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildiğini de anlatan Gökhan Sarıgöl, dedesinin de kendisine verdiği madalyayı onurla taşıdığını ifade etti. “Ülkemi çok seviyorum” diyen Sarıgöl, Cumhuriyetimizin 100 yılı nedeniyle de düşüncelerini de paylaştı.

Osmanlı İmparatorluğu ile de gurur duyduğunu ancak son dönemlerinde çeşitli etkenlerle bitme noktasına geldiğini ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün özel çabalarıyla Cumhuriyetin kazandırıldığını belirterek, Cumhuriyet’in 100. Yılına tanıklık etmekten gurur duyduğunu ifade etti.

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin hem konum hem de coğrafi açısından çok önemli bir yerde olduğunu, tarihi, doğal güzellikleri ve medeniyetlere ev sahipliği yapması ile resmen açık bir müze olduğunu da belirten Gökhan Sarıgöl, birbirinden güzel kıyılarımız, gelişen teknoloji ile yapılan otellerimiz ve dünya genelindeki fiyatlamalarla karşılaştırıldığında da rahatlıkla gelinebilir durumda olduğunu belirterek, bu durumun ülkemizin turizm açısından gelirlerinin artması anlamını taşıdığını da ifade etti.

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR

1993 yılında da Türkiye'nin ilk sivil havacılık dergisinin yazı işleri müdürlüğünü de yapan Gökhan Sarıgöl, sivil havacılık tarihine ışık tutacak 7 kitap yazarak da sektöre ayrıca hizmet vermeye devam ediyor. Sürekli yurt dışına giderek, farklı ülkelerin Türkiye'ye uçmaları için görüşmeler yaptığını, Libya, Ürdün, İran, Afganistan, Mısır gibi ülkelerin ülkemize ilk uçuşlarına aracılık ve öncülük ettiğini de belirtti.

Son olarak, ‘Model Uçak ve Tarih Müzesi’ açarak, dünya çapındaki hava yolu şirketlerinden biriktirdiği 12 bin modeli ziyarete açan FLY Service Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sarıgöl, hiçbir Ücret ödemeden müzelerinin gezebileceğini söyleyerek, “Atamızın da dediği gibi istikbal göklerdedir” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.