Enerji ve Türk İş Dünyası Liderlerini Buluşturacak
Türkiye'de güneş enerjisi ve enerji depolama sektöründeki üst düzey karar vericilere yönelik kompleks yapıdaki fırsat ve güçlükleri masaya yatırmaya odaklanan Solar+Storage Exclusive Forum, alanında uzman konuşmacıların katılımıyla, kamu hizmetleri, düzenleme kurumları, başlıca yatırımcılar, enerji geliştiricileri, teknoloji sağlayıcıları, finansörler ve çok taraflı kuruluşlardan sektör uzmanlarını bir araya getirerek, enerji depolama ve solar dünyasına dair uluslar arası networking fırsatları sağlayacak.
Enerji depolama ve solar dünyasının nabzı tutulacak
Sektörün tek güneş enerjisi ve enerji depolama fuarı Solar+Storage NX Fuarı ile eş zamanlı gerçekleşecek Solar+Storage Exclusive Forum’da yaklaşık 20 uzman konuşmacı ve moderatörün deneyimlerini paylaşacağı 4’den fazla oturum yer alırken 200’ü aşkın katılımcının etkinliği takip etmesi bekleniyor. Güneş enerjisi ve depolama sektöründe kapsamlı bir deneyim sunacak Solar+Storage Exclusive Forum kayıtları, https://exclusiveforum.solarstoragenx.com/tr/ web sitesi üzerinden başladı. Enerji depolama ve solar dünyasının nabzını tutacak Solar+Storage Exclusive Forum ücretli olarak sınırlı sayıda katılımcı kabul edilerek gerçekleştirilecek.
Enerji depolama alanındaki en son trendler konuşulacak
Solis Renewable Hub tarafından GENSED işbirliği ve PV Magazine Grup’un stratejik ortaklığı ile düzenlenen Solar+Storage Exclusive Forum’da, alanlarında dünya çapında uzman keynote konuşmacılar tarafından güneş enerjisi sistemleri ve enerji depolama alanındaki en son trendler, çeşitli teknolojilerin nasıl sinerji üretebileceği ve bunun sonucunda entegre bir güneş enerjisi ve enerji depolama sisteminin nasıl oluşturabileceği paylaşılacak. İki gün süreli Forum’a katılan dinleyiciler, aynı zamanda 31 Ağustos – 02 Eylül 2023 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ilk kez düzenlenecek Solar+Storage NX Fuarı ile NextGen E-Mobility + Charge Expo & Summit Fuarı ve Zirvesi’ni de takip etme fırsatı bulacak. Ayrıca, toplantılarda ele alınan gelişmeleri yerinde görme, inceleme ve 12 ülkeden 100’ün üzerinde katılımcı firma ile 50’den fazla ülkeden gelmesi beklenen enerji sektöründen 10.000’nin üzerinde sektör profesyoneli ziyaretçi ile buluşma fırsatı yakalayacak.
Türkiye PV tedarik zincirinde giderek artan potansiyele sahip
Türkiye'nin güneş enerjisi üretim geleceğini şekillendirecek güçlü hücre teknolojileri ve yeni nesil Türk PV'sini şekillendiren büyük ölçekli enerji depolama batarya sistemleri ve uygulamaları, Solar+Storage Exclusive Forum’da ele alınacak ve enerji sektörünün odağında olan konular olacak. Asya'nın hayranlık uyandıran güneş enerjisi üretim endüstrisi ile Avrupa'nın gelişen pazarları arasındaki kritik kavşakta yer alan Türkiye, PV tedarik zincirinde giderek artan öneme sahip bir rol oynama potansiyeline sahip.
Enerji sektörü Solar+Storage Exclusive Forum ile aradığı cevaplara ulaşacak
Sektörün Türkiye’deki gelişimi adına üreticilerin hücre, dilim ve hatta kütük üretimine de uzanacak biçimde genişlemeleri gerekiyor. “Güçlü ve güvenilir PV üretimi sağlamak için hangi teknolojiler kullanılabilir?”, “Ekipman ve malzeme tedarikçileriyle birlikte teknolojik bir yol haritası nasıl yürütülebilir?”, “Üreticiler tedarik zincirini genişlettikçe yatırım amortismanı açısından durum ne şekilde olacak?”, “Türkiye'deki projelere uygulanması açısından hangi enerji depolama teknolojileri iyi bir konuma sahip?”, “Büyük batarya yatırımlarının karşılığını almak için gelir kaynakları nasıl yapılandırılabilir?” gibi pek çok soru Solar+Storage Exclusive Forum’da cevap bulacak.
RES ve GES başvurularının pazara 40-45 milyar dolarlık yatırım olarak yansıması bekleniyor
2035 Ulusal Enerji Planı’na göre; ülkemizin GES Kurulu gücünün 53.000 MWe, RES Kurulu gücünün ise 30.000 MWe olmasın hedefleniyor. Hız kazanan yatırımlar ile bugün GES kurulu gücü 10 bin megavata ulaşan Türkiye’nin GES’de önümüzdeki 12 sene içinde yaklaşık 6 kat, RES de yaklaşık 2,5 kat büyüme rakamlarına ulaşması öngörülüyor. Şubat 2022’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı sonrasındaki 15 aylık süreçte, 3 bin 818 işletme 4 bin 600 Megavat gücünde lisanssız GES ve RES yatırımı için teşvik belgesi aldı. Yan sanayi ve teknoloji yatırımlarıyla birlikte EPDK’ya yapılan depolamalı RES ve GES başvurularının pazara 40-45 milyar dolarlık yatırım olarak yansıması bekleniyor.