Başkan Yılmaz, Toprağın Altındakini de, Üstündekini de Unutmadı!
ÖNEMLİ GÜNLERİ ANDI
Aralık ayı içerisinde kutlanan ve anılan tüm önemli günlere ilişkin kısa bir değerlendirme konuşması yapan Başkan Yılmaz, öncelikle tüm engelli vatandaşların 3 Aralık Engelliler Gününü kutlayarak, yöneticiler olarak kendilerine düşen en önemli işin şehirlerdeki engelleri kaldırmak olduğunu söyledi.
4 Aralık Madenciler Günü nedeniyle tüm madencilere selamlarını yollayan ve maden kazalarında hayatını kaybeden madencileri anan Başkan Yılmaz, 5 Aralık Kadın Hakları Günü’ne ithafen yaptığı konuşmada, kadınların yok sayıldığı, görmezden gelindiği ve şiddete maruz kaldığı ülkelerin medeniyetinden bahsetmenin mümkün olmayacağını söyleyerek, İçişleri Bakanlığı’nın hizmete sunduğu KADEM projesinin öneminden bahsetti.
10 Aralık İnsan Hakları Günü ve 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günlerini de unutmayan Volkan Yılmaz, yeni yılın her daim huzur, güven, refah ve barış içerisinde hak ve hakikatle birlikte geçmesini diledi.
Aralık ayı içerisinde vefat eden siyaset, spor ve sanat camiası başta olmak üzere, Türk Milleti için şehit olanları da yad ederek konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz, pandemi sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
PANDEMİYE DAİR KONUŞTU
İstanbul’da hasta ve bulaş hızının arttığı bir dönem yaşandığını ifade ederek konuşmasını sürdüren İBB MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “İstanbul’un 39 ilçe belediye başkanının, İBB Başkanının ve yönetimlerimin ortak akıl ve müşterek bir şekilde, dayanışma içerisinde, hemşerilerimizin yanında olması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Gün bir birimizi suçlama yahut kusur arama günü değil, omuz omuza mücadele etme günüdür. Bu vesile ile Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak, sağlık çalışanlarımızın her şartta yanında olacağımızı beyan ediyor ve onlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINA, SİYASET ÜSTÜ BAKMALIYIZ”
Deprem ve kentsel dönüşüm konularının siyasetten uzak bir şekilde yapılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Her seferinde konuştuğumuz ama bir arpa boyu yol alamadığımız konu olan, deprem, kentsel dönüşüm, 99 yılı öncesi yapılan binalar, kötü bina stoku sürekli konuştuğumuz gerçekler. Vatandaşlarımızın beklentisi olan başkanlar, yöneticiler! Hiç vakit kaybetmeden bir şeyler yapmanın zamanı gelmedi mi? Bu önemli konunun bir planlayıcısı, denetleyicisi, teşvik edicisi, müeyyide uygulayıcısı olması gerekmiyor mu? Artık siyasetten uzak bir yapı ile bu işe başlamamız gerekmiyor mu? Bu konularla ilgili hiç bir şey yapmayan belediyelerimiz var. Bunların bir orkestra şefi olması gerekmiyor mu?” ifadeleriyle, salonda bulunan tüm yöneticilere hitap ederek devam etti.
Vatandaşların tüm yöneticilerden kentsel dönüşüm konusunda beklentisi olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz, vakit kaybetmeden bir şeyler yapmanın zamanının gelip geçtiğini, hayati önemi olan bu konunun bir planlayıcısı, denetleyicisi, teşvik edicisi, müeyyide uygulayıcısı olması gerektiğini söyleyerek, “Artık siyasetten uzak bir yapı ile bu işe başlamamız gerekmiyor mu? Umudumuzu kaybetmeden, oy hesabı yapmadan, insan odaklı kentsel dönüşüme ihtiyacımız olduğu gün gibi ortadadır. Hızlı bir şekilde ve hükümetimizin koordinasyonu ile sistematik bir şekilde kentsel dönüşüm yol haritası belirlenmelidir.” diye konuştu.
“TOPRAĞI KORUMAK NAMUS BORCUMUZDUR” DEDİ
Konuşmasının sonunda, 5 Aralık Toprak Günü’ne de değinen Başkan Yılmaz, “Toprağa ekilen tohum aslında umut, sevgi ve gelecektir” diyerek, tarım topraklarına sahip çıkmanın, ülkemizin geleceği açısından çok önemli olduğunu hatırlatarak, İstanbul’un çeperinde bulunan tarım topraklarını korumanın öncelikleri olması gerektiğinin altını çizdi.
İmar başarışının kötü kullanılmasıyla birlikte, tarım, maliye ve orman arazileri üzerine yapılan kaçak yapılar nedeniyle, İstanbul’daki arazilerin yağmalandığına dikkat çeken Başkan Volkan Yılmaz, Belediye Başkanı olduğu Silivri’de bu tür arazilerin üzerinde yapılan kaçak yapı sahiplerinin kartvizitinde ne yazarsa yazsın, amcası, ağabeyi dayısı kim olursa olsun tek tek yıkılacağını söyledi.
Tarım arazilerinin ve toprakların bize miras değil emanet olduğunu söyleyen Başkan Volkan Yılmaz, “Bu toprakları korumak bizim namus borcumuzdur” diyerek devam etti.
“TARIM ARAZİLERİNDEKİ 20.000 M2 ŞARTININ DEĞİŞTİRİLMESİ LAZIM”
Tarım arazilerine metrekare üzerinden uygulanan yapı kısıtlamasını da gündeme getiren Yılmaz, 20.000 m2’nin altındaki bir arazi üzerine tarımsal amaçlı bir yapı yapma şansının olmadığını vurgulayarak, Silivri’den örnekler verdi.
“Örneğin 19.999 m2 bir araziniz var ama siz buraya sera yapamadığınız gibi, küçükbaş yahut büyükbaş hayvan ahırı yapamıyorsunuz. Siz buraya mantar yetiştiriciliği için bir yapı yapamıyorsunuz. Peki, bu tarımsal üretici için bir engel değil de nedir? Gerekçe, tarımsal üretim diyerek, arkadan dolaşarak vatandaşın tarım arazilerine villa, bağ evi vs. yapabilme ihtimali. Biz Silivri Belediye Meclis’inde, İBB için, referans olabilmesi için bir tavsiye kararı aldık aylar önce. Şunu söylüyorum özetle; çiftçinin, köylünün, tarımın ve tarımsal üretimi desteklemek için Seracılık için 3.000 m2, Küçükbaş hayvan için 5.000 m2, Büyükbaş hayvan için 8.000 m2 şartı getirilsin. Kötü niyetli kişileri engellemek için de İl Tarım Müdürlüğü, İBB ve ilçe belediyesinin içerisinde bulunacağı bir denetim mekanizmasının kurulmasını öneriyoruz. Bu kapsamda alınacak ve iyi bir şekilde denetlenecek olan bu karar, çiftçiyi, köylüyü, tarımı destekleyecek ve kırsaldaki istihdama büyük katkı sağlayacaktır.”
Tarım arazilerindeki metrekare bazlı yapı izninin değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek konuşmasını sonlandıran İBB MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bu değişikliğin tarımsal üretime fayda sağlayacağının altını çizdi.