LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ YENİDEN FAALİYETE AÇILDI

Türk operasının önemli ismi Leyla Gencer’in adını taşıyan ve yıllardır atıl halde bırakılan Opera ve Sanat Merkezi, yeni sezona baştan sona yenilenerek, yüzlerce kişinin katılım sağladığı bir organizasyonla açıldı.

Şefliğini Alessandro Cedrone’nin, solistliğini Ezgi Karakaya’nın yaptığı Orkestra Symphonista performansı ile yeni döneme kapılarını açan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, sahneden aydınlatma sistemine, ortak kullanım alanlarından peyzaj düzenlemesine kadar birçok noktada yapılan çalışmalarla yeniden hayata döndü.

“Akla ve kalbe dokunan hayat dolu bir kent yaşamı için var gücümüzle çalışıyoruz”

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ni ismine yakışır şekilde vatandaşlarla buluşturmanın gururunu yaşadığını söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Leyla Gencer gibi dünya çapındaki sanatçıların, edebiyatçıların, bilim insanlarının ve sporcuların yetişmesini, şüphesiz Cumhuriyetimizin kazanımlarına ve Atamızın eşi benzeri olmayan vizyonuna borçluyuz. Onun benzersiz vizyonu, savaştan çıkmış yorgun bir milleti kültür sanatın umut dolu dünyasında iyileştirmeyi ve geliştirmeyi de içeriyordu. O zorlu günlerde dahi, kültür sanattan beslenen bir ulus olmamız için sanatın esenlik sunan yüzünden asla vazgeçmedi. Bizler o vizyonun takipçisiyiz! Kadınları, gençleri ve hatta bebekleri hedef alan bugünkü şiddet dalgasının yarattığı cinnet halinden sanata sığınıyoruz. Ruhumuzun yaralarını sarmak ve umudumuzu yeniden yeşertmek için kültür sanatı ilk sıraya almaya çabalıyoruz. Atatürk, kültür sanattan beslenen, kadınları toplumsal hayatın her alanına eşit ve güçlü bir şekilde varlık gösteren bir ülke hedeflemişti. Ne mutlu bize ki, bunu başardı! Atamızın Türk kadınını yüksek mertebelerde görme hedefini daha ileriye taşımak için buradayız ve görevdeyiz. Güvenli, huzurlu, modern ve aynı zamanda akla ve kalbe dokunan hayat dolu bir kent yaşamı için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

OVALIOĞLU’NA TEŞEKKÜR

2004-2014 yılları arasında Bakırköy Belediye Başkanı olarak görev yapan ve kendisine adaylık teklifi geldiğinde ‘Cumhuriyet Hayalim’ diyerek, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ni dönemin kapanan AKM’sine alternatif olarak inşaa ettiren dönemin başkanı Ateş Ünal Erzen, geçtiğimiz yıl hayatını kaybetmiş ve cenazesi çok sevdiği Leyla Gencer’den son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Merkezin açılışına çocuklarıyla birlikte katılan ve Leyla Gencer Opera ve Sant Merkezi’nin kendileri için çok önemli bir yer olduğunu vurgulayan merhum başkanın eşi Meltem Ünal Erzen, öncelikle bu nazik davetinden ötürü Başkan Ayşegül Ovalıoğlu’na teşekkür etti.

Eşi Ateş Ünal Erzen’in uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak şekilde inşaa ettirerek gerçekleştirdiği hayalini, Bakırköy Filarmoni Orkestrası kurarak sürdürmek istediğini ancak ne görev süresinin ne de ömrünün yetmediğini belirten Meltem Ünal Erzen, “Açıldığından beri atıl halde kalan merkezimizin yeni başkanımızın vizyonuyla yeniden açılmasına çok memnun oldum. Zarif daveti için de çok mutlu oldum. Layığını buldu diye düşüyorum ve Ateş’in vizyonunu da yansıtacak şekilde yeni dönemde hizmet verecek diye düşünüyorum” dedi.

Kendilerini her zaman arayıp soran, Ateş Ünal Erzen’in vizyonunu her fırsatta dile getiren Bakırköy halkına da teşekkür ederek Meltem Ünal Erzen, İBB Başkanı’nın eşi Dilek İmamoğlu ve Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu ile bir süre sohbet etti. Programı oğulları Eren ve Erin’le sonuna kadar izleyen Meltem Ünal Erzen, Bakırköylülerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

NURHAN ÇETİNKAYA KATILMADI

2013 yılında kapılarını sanatseverlere açan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, 10 yıl belediye başkanlığı yapan Bülent Kerimoğlu tarafından 2016 yılında görevlendirilen Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya danışmanlığında, yaklaşık 2 yıl Şevki Karayel’den Güray Başol’a, İdil Biret’ten Cihat Aşkın’a, Kardeş Türküler’den Abdal Haluk Tolga İlhan’a kadar çeşitli birçok kişi ve grubu ağırlamış, yine o dönemde İKSV, İDOB ve Bakırköy Belediyesi'nin ortak bir projesi ile Bakırköy Leyla Gencer Anı Evi’de sanat merkezinin içine taşınmış, sonrasında atıl halde bırakılmıştı. Nurhan Çetinkaya’nın yanı sıra, geçmiş dönem siyasilerinin ve merkezin yapımında emeği geçenlerin toplantı salonunda olmaması dikkat çekerken, Leyla Gencer’i ayakta tutmak için çok uğraş verdiğini söyleyen Nurhan Çetinkaya, geceye davet edilmediğini söyledi.