Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yeni logosunun anlamı ne?
Nuhoğlu, kitap şeklindeki Türk Bayrağı’nın büyük bir vakıf medeniyeti kurmuş Türk Milletini, kitap figürünün; ilim, irfan ve eğitimi, 1048 tarihinin Horosan’da kurulan ilk Türk Vakfının tarihini, cami figürünün Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze kadar vakıflar tarafından yaptırılmış cami, imaret gibi vakıf eserlerini, fabrika figürü; vakıflar tarafından kurulmuş fabrikaları, v harfine benzetilmiş kalbin, hem vakıfları hem de hayırda sevgiyi anlatırken logonun en altında yer alan zeytin dallarının ise bir yandan barışı simgelerken diğer yandan vakıflar bünyesinde işletilen zeytin bahçelerini ifade ettiğinin altını çizdi.
Eskisine kıyasla tanıtımı yapılan yeni logonun ne anlam ifade ettiğinin tam olarak anlaşılamadığını ifade eden Nuhoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından cevaplandırılması talebiyle şu soruları yöneltti.
Bu açıklama çerçevesinde;
1) Vakıflar Genel Müdürlüğünün ambleminin değiştirilmesine neden ihtiyaç duyulmuştur? Yeni tasarlanan logo ne anlam ifade etmektedir?
2) Söz konusu yeni amblemin tasarım işi ile ilgili ihaleye çıkılmış mıdır? Tasarım için Genel Müdürlük veya iştiraklerden ne kadar ödeme yapılmıştır?
3) 25 Bölge Müdürlüğüne ve on binlerce taşınmaza sahip Vakıflar Genel Müdürlüğünün tüm taşınmazları ve idari binalarındaki tabelaların yeni logo tasarımı nedeniyle değişimi ne kadara mal olacak ve hangi bütçeden karşılanacaktır?
4) 1000 yıldır kültürümüze uygun olarak hayır işlerinde kullanılmak üzere hayırseverler tarafından yapılan bağışlar yoluyla elde edilen gelirlerin, Vakıflar Genel Müdürlüğünce gereksiz yere bu şekilde israf edilmesi vakıf kültürümüzün ruhuna uygun mudur?