Büyükşehir’den Milas’ta Vektörle Mücadele

Güncel 05.04.2022 - 18:54, Güncelleme: 10.11.2023 - 04:48
 

Büyükşehir’den Milas’ta Vektörle Mücadele

İl genelinde sinek ve haşereye karşı mücadelesini aralıksız sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, ilk sivrisinek larva üremelerinin görülmeye başladığı Milas ilçesi Güllük Mahallesi Dalyan bölgesinde ilaçlama çalışması başlattı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde alanında uzman ve “Biyosidal Ürün Uygulayıcı” sertifikasına sahip 206 personel, 54 araç ve donanımlı ekipmanlarıyla yılın 12 ayı boyunca vektörle mücadele çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Milas ilçesi Güllük Mahallesi Dalyan bölgesinde “Sivrisinek Tür Tayini” çalışmaları sonucu “Ochlerotatus Provocans” olduğu tespit edilen sivrisinek türü üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından insan sağlığına zarar vermeyen biyolojik larvasitlerle ilaçlama çalışması başlatıldı. Haşere ile mücadele konusuna bilimsel yaklaşan ve geçtiğimiz yıllarda Ege Üniversitesi ile ortak yürütülen çalışmalar neticesinde saptanan ‘Ochlerotatus caspius’ türü sivrisineklerin özelliği gereği uzun mesafe uçabildiği ve bu bölgeden Güllük mahallesine doğru esen kuzey yönlü rüzgârlarında katkısıyla yerleşim alanlarında sivrisinek baskınına sebebiyet verdiği tespit edilmişti.
İl genelinde sinek ve haşereye karşı mücadelesini aralıksız sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, ilk sivrisinek larva üremelerinin görülmeye başladığı Milas ilçesi Güllük Mahallesi Dalyan bölgesinde ilaçlama çalışması başlattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde alanında uzman ve “Biyosidal Ürün Uygulayıcı” sertifikasına sahip 206 personel, 54 araç ve donanımlı ekipmanlarıyla yılın 12 ayı boyunca vektörle mücadele çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Milas ilçesi Güllük Mahallesi Dalyan bölgesinde “Sivrisinek Tür Tayini” çalışmaları sonucu “Ochlerotatus Provocans” olduğu tespit edilen sivrisinek türü üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından insan sağlığına zarar vermeyen biyolojik larvasitlerle ilaçlama çalışması başlatıldı.

Haşere ile mücadele konusuna bilimsel yaklaşan ve geçtiğimiz yıllarda Ege Üniversitesi ile ortak yürütülen çalışmalar neticesinde saptanan ‘Ochlerotatus caspius’ türü sivrisineklerin özelliği gereği uzun mesafe uçabildiği ve bu bölgeden Güllük mahallesine doğru esen kuzey yönlü rüzgârlarında katkısıyla yerleşim alanlarında sivrisinek baskınına sebebiyet verdiği tespit edilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yurt-haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.