MİMARLIK VE YAŞAM SÖYLEŞİLERİ'NİN NİSAN AYINDAKİ KONUĞU DR. ZÜBEYDE CİHAN ÖZSAYINER OLDU!

DÜNYA 10.04.2025 - 08:44, Güncelleme: 10.04.2025 - 08:44
 

MİMARLIK VE YAŞAM SÖYLEŞİLERİ'NİN NİSAN AYINDAKİ KONUĞU DR. ZÜBEYDE CİHAN ÖZSAYINER OLDU!

Dr. Olcay Aydemir'in sunumuyla Mimarlık ve Yaşam Söyleşileri, Zeytinburnu Kültür Sanat'ta devam ediyor. 7 Nisan Pazartesi akşam saat 19.30'da gerçekleşen söyleşinin konuğu Dr. Zübeyde Cihan Özsayıner oldu. Söyleşide kadın hattatlar ve şapka geleneği ele alındı.
Dr. Zübeyde Cihan Özsayıner'in konuğu olduğu Mimarlık ve Yaşam Söyleşileri'nde bu ay “Kadın Hattatlar” alt başlıklı söyleşi gerçekleşti. Özsayıner, öne çıkan kadın hattatları merkeze alan bir konuşma yaptı. “Hat sanatı eğitimi, zor bir süreç.” Zübeyde Cihan Özsayıner , Osmanlı döneminde kadın hattatları ve hat eğitimini ele alırken bu sürecin meşakkatli olduğunu vurguladı: "Osmanlı döneminde okuma yazma oranı düşük olduğu için hat eğitimini almak her kadına olmuyor. Önemli, büyük bir aile üyesi olanlar daha başarılı. O eğitim almak kolay değil. Hat sanatının nasipini zor. Harfleri bildiğitan sonra sanatlı yazı yazmak çok uzun zaman alıyor. Beş yıl gibi bir süre gerekiyor. Bir hocanın okumasında sürecinde başarılı olduktan sonra icazet alınıyor ve ondan sonra hatta olabiliyor." “Vakıf Kanunu, çok önemli bir kanun.” Zübeyde Cihan Özsayıner, 2008'de vakıflardaki eserlerin korunması için silinen kanunun önemine işaret etti: "2008'de bozulan Vakıf Kanunu çok önemli. Yardım edene kadar kimse bu kanunu başaramayacaktı. Vakfın çok değerli, ecdattan uzun zamana kadar gelen tarihi ürünlerii koruyamamak, onları depolarda atıl bir şekilde sürdürmek vakıf törenine Vakıf.  
Dr. Olcay Aydemir'in sunumuyla Mimarlık ve Yaşam Söyleşileri, Zeytinburnu Kültür Sanat'ta devam ediyor. 7 Nisan Pazartesi akşam saat 19.30'da gerçekleşen söyleşinin konuğu Dr. Zübeyde Cihan Özsayıner oldu. Söyleşide kadın hattatlar ve şapka geleneği ele alındı.

Dr. Zübeyde Cihan Özsayıner'in konuğu olduğu Mimarlık ve Yaşam Söyleşileri'nde bu ay “Kadın Hattatlar” alt başlıklı söyleşi gerçekleşti. Özsayıner, öne çıkan kadın hattatları merkeze alan bir konuşma yaptı.

“Hat sanatı eğitimi, zor bir süreç.”

Zübeyde Cihan Özsayıner , Osmanlı döneminde kadın hattatları ve hat eğitimini ele alırken bu sürecin meşakkatli olduğunu vurguladı:

"Osmanlı döneminde okuma yazma oranı düşük olduğu için hat eğitimini almak her kadına olmuyor. Önemli, büyük bir aile üyesi olanlar daha başarılı. O eğitim almak kolay değil. Hat sanatının nasipini zor. Harfleri bildiğitan sonra sanatlı yazı yazmak çok uzun zaman alıyor. Beş yıl gibi bir süre gerekiyor. Bir hocanın okumasında sürecinde başarılı olduktan sonra icazet alınıyor ve ondan sonra hatta olabiliyor."

“Vakıf Kanunu, çok önemli bir kanun.”

Zübeyde Cihan Özsayıner, 2008'de vakıflardaki eserlerin korunması için silinen kanunun önemine işaret etti:

"2008'de bozulan Vakıf Kanunu çok önemli. Yardım edene kadar kimse bu kanunu başaramayacaktı. Vakfın çok değerli, ecdattan uzun zamana kadar gelen tarihi ürünlerii koruyamamak, onları depolarda atıl bir şekilde sürdürmek vakıf törenine Vakıf.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yurt-haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.